Hur fixar man en bra fest?

Det är ingen hemlighet att det är en konst att ordna en bra fest. Allt från att sätta rätt stämning, till att planera den perfekta menyn är viktiga aspekter att komma ihåg. Faktum är att det finns många saker att tänka på om du vill se till att din fest blir en succé.

Men med lite ansträngning och lite planering i förväg kan du ordna en fest som dina vänner och familj kommer att prata om i många år framöver. I dagens artikel ska vi ta en titt på några våra bästa tips på hur du kan anordna en riktigt bra och rolig fest.

Nu sätter vi igång!

1. Fixa en välkomstdrink till alla gäster

Vi är väl medvetna om att det kan vara en aning stel och tillknäppt stämning i början av fester i samband med att alla gäster precis har anlänt. Hjälp dina gäster att slappna av genom att se till att alla får en härlig och läskande välkomstdrink som de kan sippa på medan de minglar med alla andra gäster.

Det behöver inte vara något komplicerat, bara något uppfriskande som alla kan njuta av. Du bör se till att både fixa alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ – så att verkligen alla kan få en drink, oavsett om de dricker alkohol eller inte.

Vårt heta tips för att göra välkomstdrinken är att inte snåla med isen. Vi anser att detta är viktigt och vi rekommenderar dig att använda många isbitar för att hålla drinkarna kalla och goda. Det lättaste sättet att göra detta på är genom att investera i en ismaskin. Men innan du införskaffar dig en ismaskin så uppmanar vi dig om att läsa den omfattande guiden hos Ismaskinsguiden då det helt enkelt finns så pass många olika modeller att välja mellan.

2. Planera några roliga festlekar

Ingen fest är komplett utan några roliga festspel! Spel är ett bra sätt att hjälpa alla att få folk att slappna av och ha roligt. Om du saknar idéer finns det många klassiska festspel som alltid går hem – t.ex. charader, beerpong, med flera.

Festlekar kanske inte är optimala på alla fester, så det gäller att du känner av och funderar kring om du ska planera detta för din fest eller inte. Detta bör helt enkelt anpassas utifrån varje enskild fest och det går inte att säga att alla festlekar funkar för alla typer av fester.

3. Se till att det finns tillräckligt med mat och dryck

Det här kanske känns som en självklarhet, men du skulle bli förvånad över hur ofta folk glömmer bort eller rent av räknar fel på hur mycket mat och dryck som de behöver för en fest. Se till att du har tillräckligt för alla – och gärna lite till!

Faktum är att det inte finns något värre än att gå på en fest och behöva gå hem hungrig och törstig för att de helt enkelt inte fanns tillräckligt med mat och dryck för att alla gäster skulle bli mätta och belåtna. Du bör därför planera noga i förväg och skaffa tillräckligt med mat och dryck så att alla verkligen blir nöjda. Det är mycket bättre att köpa lite extra än att behöva skämmas över att du köpt för lite.

4. Musik är A och O

Ingen fest är komplett utan bra musik. Musiken sätter tonen för festen och kan verkligen bidra till att skapa en bra stämning. Se till att du har en bra spellista klar, med en blandning av olika låtar som får alla att dansa. 

Vilka låtar som du inkluderar i spellisten är upp till dig som festfixare. Men vi rekommenderar en bra blandning av olika genrer så att det finns något för alla.